WAUW!

Tijdens de Pompdagen, op zondag 20 augustus, maakte onze voorzitter Paul Kortekaas rond 16.00 uur bij Buuffies de eindstand van editie 2023 bekend. Dit deed hij samen met de 9-jarige Silvan uit Dalfsen en Dennis Lipman uit Heino. Beide hebben een hersentumor.

Maar voordat Silvan en Dennis de cijfers bekend maakten, klonk er een prachtig lied. Het nummer “harder dan ik hebben kan” van BlØf, gezongen door Arjan van Gerner met de muzikale begeleiding van Martien Lindeboom en Arjan zelf. Een nummer dat vooral erg van betekenis is voor Silvan en zijn familie. Een moment van verbinding en emotie.

En toen was het moment eindelijk daar – het spannende ogenblik waarop iedereen wachtte. Voorzitter Paul sprak enkele korte woorden en vervolgens verscheen er al snel een gigantisch bedrag op het bord. Een bedrag van maar liefst € 202.709,-!! Bizar, wat hebben we ongelooflijk veel geld opgehaald met z’n allen!

De artsen van het Erasmus MC in Rotterdam (prof. dr. Martin van den Bent en prof. Pim French) waren ook aanwezig bij de bekendmaking. Ze waren zichtbaar geroerd en (vrijwel) sprakeloos. “Hier kunnen we écht iets mee” sprak één van de twee. Zeer dankbaar namen zij de cheque in ontvangst.

Onze dank gaat uit naar alle deelnemers en teams, alle sponsoren en een ieder die zich op wat voor manier dan ook heeft ingezet. Dank jullie wel! En in het bijzonder team Silvan (wat hebben zij ontzettend veel gedaan!) en de Vechtdal Haringparty.

Samen hebben we een verschil gemaakt. We zijn ontzettend trots en dankbaar!