Wat een fantastische dag!

18 Juni 2023: wat was het een fantastische dag! Zóveel deelnemers, zóveel donaties, zóveel sponsoren … het is ongelooflijk hoeveel mensen de Strijd van Salland een warm hart toedragen!

Onze voorzitter Paul Kortekaas opende deze editie met mooie woorden over strijd, hoop, samen en genieten. En dat is precies waar deze dag om draaide. Zoals veel mensen het omschrijven: “een dag met een lach en een traan” en “een enorm gevoel van saamhorigheid!”. En zo is het ook!

De openingshandeling werd om 9 uur verricht door Silvan, één van de boegbeelden van deze Strijd van Salland. Hij mocht het Strijd van Sallandvuur ontsteken. Daarna klonk het startschot voor de ca. 700 deelnemers: wandelaars, hardlopers, fietsers, wielrenners, mountainbikers, paardrijders, motorrijders enz. Voor iedere activiteit was er weer een prachtige route uitgezet.

Het was rond 15.30 uur (toen de meeste deelnemers gefinisht waren en volop genoten van eten, drinken, muziek en gezelligheid) toen de tussenstand bekend gemaakt werd. En dat was toch wel een enorm kippenvelmoment. De cijfers van het totaalbedrag werden één voor één op een bord getoond door Silvan’s zus Merle, neefjes Twan en Wout en vriendje Seth. Silvan mocht zelf het laatste (of eigenlijk het eerste) cijfer bekend maken. En dat was niet één cijfer … het waren er twee! De tussenstand is maar liefst € 116.669,-; wat een fantastisch bedrag!

Professoren/onderzoekers Martin van den Bent en Pim French van het Erasmus MC in Rotterdam waren eveneens onder de indruk en namen de (voorlopige) cheque ontzettend dankbaar in ontvangst. Het bedrag wordt voor de volle 100% besteed aan het onderzoek waar zij momenteel mee bezig zijn (“Let me in”, lees er hier meer over).

Team Strijd van Salland is iedereen die heeft deelgenomen, heeft gedoneerd of zich op wat voor manier dan ook heeft ingezet om deze editie tot zó’n succes te maken, enorm dankbaar! Woorden schieten eigenlijk te kort, maar wat zijn we ongelooflijk trots op jullie allemaal! Hopelijk zijn jullie ook tijdens onze volgende editie weer van de partij. Deze is op 23 juni 2024 (noteer ‘m vast in je agenda).

Maar eerst tot 20 augustus; dan wordt de eindstand bekend gemaakt!