Tussenstand € 151.388,- !!

Ontroering en blijdschap na bekendmaking bedrag

Indrukwekkende tussenstand tijdens Strijd van Salland

HEINO – Pakweg 700 deelnemers namen zondag 23 juni deel aan Strijd van Salland in Heino. Vanaf Sportpark de Kampen vertrokken ze om te toerfietsen, mountainbiken, wielrennen, paardrijden, autorijden, motorrijden, wandelen en hardlopen. Aan het eind van de dag werd de voorlopige tussenstand bekendgemaakt: 151.388 euro. Dit bedrag komt geheel ten goede aan onderzoek naar hersentumoren bij Erasmus MC in Rotterdam.

De achtste Strijd van Salland was net als voorgaande edities een dag met een lach en een traan. “Wij vinden verbinding heel belangrijk,” aldus Paul Kortekaas namens de organisatie. “Zo is er tijdens het evenement aandacht voor contact tussen lotgenoten. Het enthousiasme van alle deelnemers is aanstekelijk. Er hangt een gemoedelijke sfeer en iedereen gaat na afloop met een goed gevoel weg.” Ieder jaar opnieuw is er een uitbreiding van activiteiten waardoor de spreekwoordelijke olievlek steeds verder uitbreidt. Verschillende teams uit het hele land, ditmaal 26 in totaal, zetten zich in voor het goede doel. Niet alleen tijdens Strijd van Salland zelf, ook voorafgaand aan het evenement. “Met deze geweldige tussenstand als prachtig resultaat. Iedereen die hier komt, weet dat de complete opbrengst voor honderd procent naar onderzoek naar hersenkanker gaat. De resultaten zijn belangrijk, niet alleen voor patiënten met een hersentumor, maar voor alle kankerpatiënten.” Dit onderzoek vindt plaats in het Erasmus MC.

De band tussen Strijd van Salland en Erasmus MC is hecht. Jaarlijks doet een team van het universitaire ziekenhuis in Rotterdam mee. Prof. Martin van den Bent en prof. Pim French namen zondagmiddag de cheque in ontvangst. De laatste: “Ieder jaar komen collega’s van het laboratorium mee om te fietsen en te wandelen. Het is goed dat zij zien wat hier gebeurt. Tijdens het evenement ervaren zij waar ze het onderzoek voor doen. Bij Strijd van Salland merk je het succes van het samen zijn.” French vertelt geroerd te zijn door de gezamenlijke opening. Daarbij zong zangeres Margriet ‘Waterdicht’ van Hannah Mae. Ook werd een enorm hersenmodel onthuld. Gemaakt door carnavalsgroep Zeg Ik Niet om te laten zien wat de verschillende hersenfuncties zijn en wat er gebeurt als er een verstoring plaatsvindt.

De eindstand Strijd van Salland wordt tijdens de Heinose Pompdagen bekendgemaakt.