Strijd van Salland

Team Strijd van Salland

Paul Kortekaas, Gerald Schokker, Ingrid Lindeboom, Leonie van Gelder, Patricia Kortekaas, Sharon Lindeboom, Jacqueline Koops, Andre Katoele  Merle Rollema, Gerlof Weerts en Martien Lindeboom.

Met hart en ziel gaan we met ons team geld inzamelen voor meer hersentumor-onderzoek voor al die lieve mensen die de strijd tegen deze ongeneeslijke ziekte moeten ondergaan. Ook zorgen we voor lotgenotencontact. We maken er een mooie dag van. En dat doen we natuurlijk samen met jullie.

Edities

Tijdens onze eerste editie in 2016 hebben we een bedrag bijeengebracht van € 38.147,00. De tweede editie in 2017 leverde € 37.494,00 op, in 2018 was dit € 57.909,00 en in 2019 was het zelfs € 105.289,00. Helaas konden we Strijd van Salland 2020 niet door laten gaan vanwege de coronamaatregelen. In 2021 hebben we een bedrag van € 68.333,00 opgehaald.

De laatste editie was op 19 juni 2022. Deze bracht, ondanks het regenachtige weer die dag, maar liefst € 62.383,- op.

De volgende editie is op 18 juni 2023.

Geld voor hersentumoronderzoek blijft immers hard nodig! Doe je ook mee?

Evenement

Strijd van Salland is een sportief en gezellig evenement.  Als deelnemer kun je wandelen, hardlopen, steppen, toerfietsen, wielrennen, mountainbiken, gravelbiken, motorrijden en paardrijden. Al onze routes brengen je langs de mooiste plekjes van Salland. Die routes zetten we uit in klaverbladvorm. Door deze klaverbladvorm maak je kennis met alle windstreken van Salland. Het klaverblad brengt je terug naar de sfeervolle thuisbasis in Heino. Even wat eten en drinken. Genieten van de muziek.  En bedenken of je nog een volgende route gaat doen…

Per onderdeel wordt namelijk een aantal uitdagende routes uitgezet. Het unieke aan het klaverblad is dat je zelf bepaalt hoeveel routes voor jou de uitdaging vormen. Misschien combineer je alle verschillende fietsroutes tot één grote? Of ga je zowel hardlopen, fietsen als mountainbiken?  Jij kunt zelf indelen hoeveel kilometers je gaat maken op 19 juni 2022. Lopend, steppend, fietsend of rijdend. Recreatief of prestatief. Alles kan! En voor al die deelnemers is publiek van harte welkom om te komen aanmoedigen. Kijk dan meteen rond bij de kraampjes en geniet van een hapje en een drankje met livemuziek.

Ons doel

Strijd van Salland tegen Kanker is een actie van Vereniging Heino Helpt om donaties te werven voor meer onderzoek naar hersenkanker. De vereniging tracht haar doel te bereiken door het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek. Het geld dat met Strijd van Salland wordt ingezameld is 100% bedoeld voor hersentumoronderzoek.

Lotgenotencontact

Strijd van Salland is meer dan een sportief evenement dat geld ophaalt voor onderzoek naar kwaadaardige hersentumoren. Het verbindt door samen bezig zijn met de strijd tegen hersentumoren. En door samen actief te zijn, samen geld op te halen en je samen in te zetten voor een goed doel. Bovendien blijkt Strijd van Salland een mooie manier om contact te leggen met lotgenoten. Mensen met een hersentumor of mensen die iemand aan deze ziekte verloren hebben, voelen zich daarom op meerdere manieren gesteund door Strijd van Salland.

Doel 2023: Let me in

Dit jaar zamelt Strijd van Salland geld in voor een project dat bijdraagt aan verhoging van de effectiviteit van immuuntherapieën. Immuuntherapieën vormen een nieuwe- en soms zeer effectieve- behandelstrategie voor kanker patiënten. Helaas is de werkzaamheid, (en het daarmee samenhangende overlevingsvoordeel) van immuuntherapieën slechts beperkt tot een aantal type tumoren. In gliomen is helaas dit type behandeling momenteel niet klinisch effectief. Met dit onderzoek hopen we immuuntherapieën geschikt te maken voor hersentumorpatiënten.

Wil je meer weten over dit onderzoek? Lees het hier.

Doel 2022: Detecteren hersentumor DNA in het bloed

Vorig jaar hebben we geld ingezameld voor een onderzoek dat specifiek kwaadaardige hersentumoren bestudeert: detecteren hersentumor DNA in het bloed. Prof. Dr. Martin van den Bent en Pim French van het Erasmus MC Rotterdam leiden dit onderzoek. Het is een nieuw onderzoek om in een vroeg stadium hersentumor te detecteren. Van den Bent hierover: ,,Het zijn lastige onderzoeken omdat je veel patiënten nodig hebt. Bovendien kun je pas na jaren goede conclusies trekken. Daarnaast komen hersentumoren niet heel vaak voor.

Presentatie hersentumor-onderzoek 2022

Video met uitleg over het onderzoek

Doe mee!

Geld voor hersentumoronderzoek blijft hard nodig! Doe je ook mee?

Scroll naar boven