Feestelijke viering van Buuffies Proeflokaal’s 10-jarig bestaan verbindt zich aan het goede doel: De Strijd van Salland

Buuffies Proeflokaal vierde op 4 april een belangrijke mijlpaal: haar 10-jarig jubileum. Dit jubileumfeest was meer dan alleen een feest. Omdat eigenaresse Marlinde al jaren de verbinding voelt en heeft met Strijd van Salland, wilde zij dit koppelen aan ons mooie doel.

Zo werd er een veiling georganiseerd in de Sint Nicolaaskerk, recht tegenover Buuffies, met daarnaast ook live muziek van The Sunny Side, verhalenverteller Stan, een VR bioscoop voor jong en oud en uiteraard (hoe kan het ook anders) heerlijke hapjes en drankjes.

Tijdens de veilig, onder leiding van veilingmeester Arjan Stegeman, kon iedereen bieden op diverse “kavels”. Het hoogtepunt van de veiling was ongetwijfeld een exclusieve glossy magazine over het 10-jarig bestaan van Buuffies, maar ook met onder andere een hartverwarmend artikel gewijd aan de Strijd van Salland. Één bijzonder exemplaar van deze glossy, welke exclusief is geïllustreerd door Saskia Pekelharing en ondertekend door lokale beroemdheden zoals Erik Hulzebosch en Hendrik Jan Bökkers, ging onder de hamer, terwijl de “gewone” exemplaren nog steeds via diverse verkooppunten* te koop zijn voor 12,50 euro.

Het feit dat de lokale gemeenschap de Strijd van Salland een warm hart toedraagt, kwam tot uiting in de opbrengst van de veiling: een indrukwekkende € 7500,-! We zijn Buuffies enorm dankbaar voor deze veiling waarvan de opbrengst naar Strijd van Salland gaat! Wie doet nu zoiets tijdens een 10-jarig jubileum … Buuffies dus!

In de editorial van het magazine zegt Marlinde: “Verbinden met elkaar – en met kwetsbare mensen – is voor mij altijd belangrijk geweest. Zo probeer ik ook te ondernemen. Met het oog op die ander. En zo ontstond de interactie met de mooie club van Strijd van Salland. Met hun eigen strijddag, dit jaar op 23 juni, is het event met haar ongelooflijk belangrijke doel niet meer weg te denken uit Heino. Op de zondag van de Pompdagen is elk jaar de finale van de acties waarbij het eindbedrag gepresenteerd wordt onder toeziend ook van een groot publiek”.

Na de veilig was er nog een gezellige afterparty bij Buuffies voor het team van Buuffies, vrienden en familie, leveranciers en ook wij, Strijd van Salland, mochten daarbij aanwezig zijn. Kortom: een avond vol gezelligheid en verbinding!

Onze dank gaat uit naar Marlinde en haar geweldige team van Buuffies Proeflokaal en een ieder deze avond mede mogelijk heeft gemaakt!

*De verkooppunten van het Glossy magazine zijn:

Buuffies Proeflokaal

Heino De Smulbaai

Albert Heijn Heino

Morrenhof-Jansen installatiebedrijven

Grand Café De Fabriek