Wielrennen

Er zijn dit jaar 3 wielerroutes. Elke route heeft start en finish bij sportpark de Kampen in Heino.

Route 1: Holterberg

Deze route gaat via de zuidkant van Heino en Raalte richting de Holterberg. De Holterberg vormt de zuidelijke kant van nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Het is beroemd om de grote hoogte verschillen en mooie vergezichten. Op de terugweg worden de Hellendoornseberg en de Luttenberg gefietst zodat er nog wat extra hoogtemeters worden meegepakt.

Hierna kom je weer aan in ons mooie dorpje Heino.

De route is ongeveer 60 kilometer.

Route 2: Zwolle

De route Zwolle gaat via Het Engelse Werk naar Zalk. Zalk ligt in een grillige bocht van de rivier de IJssel. Van Zalk naar de Zande en naar de oude Hanzestad Kampen. Aan deze kant van de IJssel gaat de route over de IJsseldijk.  Op de terugweg langs de andere kant van de IJssel gaat de route naar  ’s Heerenbroek, de Agnietenberg en Berkum en gaan we via een stukje coulissen-landschap rondom Herfte en Hoonhorst weer richting Heino.

De route is ongeveer 75 kilometer.

Route 3: Ommen

Deze route gaat naar de Lemelerberg, Junne, Ommen en Vilsteren. In het Reggedal en het Vechtdal zien we een diversiteit aan landschappen met een hoge natuurwaarde. Kenmerkend zijn de natuurlijke uiterwaarden langs de Regge en de Vecht, uitgestrekte bossen, stuifzanden en rivierduintjes, heidegebiedjes, essen en houtwallen.

De route is ongeveer 60 kilometer.

Gecombineerd met de andere wielrenroutes is het een echte uitdaging omdat je bij elkaar ongeveer 194 kilometer fietst door alle windstreken van Salland.

Doe mee!

Geld voor hersentumoronderzoek blijft hard nodig! Doe je ook mee?

Scroll naar top